Kom til angstbehandling i Roskilde

 

I vores psykologklinik i centrum af Roskilde behandler vi unge og voksne for mange forskellige typer af angst. Vi rådgiver også forældre til børn med angst samt inviterer til pårørendesamtaler med dig som lider af angst og din(e) pårørende. Vi har alle mange års erfaring i psykologfaget og benytter os af anerkendte psykologiske metoder.

ACT behandling af angst
Vi er flere psykologer i ACT Partner og selv om vi er enige i vores menneskesyn, så bruger vi forskellige metoder i klinikken i angstbehandlingen. En af vores metoder er den evidensbaseret terapiform ACT (Acceptance & Commitment Therapy). Ud fra ACT opleves angsten som et resultat af, at der er følelser, tanker og oplevelser, som vi mennesker forsøger at undgå. Vi laver forskellige uhensigtsmæssige strategier, som vi bruger til at kontrollere vores følelser og tanker, men typisk virker det modsat intentionen. Med ACT arbejdes derfor på at acceptere de tanker, følelser og fornemmelser, som vi flygter fra. 

Læs mere om Angst og ACT terapi til angst her

Hvad er angsten et udtryk for?
Selv om det vil være logisk, at skynde sig at fjerne noget, der er så ubehageligt som angst, så er det vigtigt også at stille sig spørgsmålet: hvad er angsten et udtryk for? Ellers kan vi udfordre angsten på ét område – f.eks. sygdomsangst – men vi får ikke kigget på, hvorfor den tilstand i det hele taget er opstået. 

Vi betragter grundlæggende os mennesker som nogle funktionelle størrelser, der forsøger at klare os bedst muligt med de forudsætninger vi har tilgængelige i øjeblikket. Mange af os vil dog igennem livet blive udsat for alvorlige og uoverskuelige ting, som vi ikke nødvendigvis lige kan se os ud af. Det er en del af livet, desværre. Angst kan være en mekanisme, der er opstået som en reaktion på, at vi på et tidspunkt har følt os komplet magtesløse. Også selv om angsten ikke viste sig i øjeblikket. Hos os vil du derfor også altid blive mødt med en nysgerrighed på baggrunden for angsten. 

Tag kontakt 
Det er langt fra alle der kontakter os, der har et veldefineret problem eller er afklarede med, hvorvidt det er det rigtige at kontakte en psykolog. Derfor er vi altid parate til at tage en uforpligtende snak. Enten telefonisk eller over mail. Vi kan desværre ikke tage imod lægehenvisninger. Vi kan indberette til Sygeforsikring Danmark for medlemmer og vi samarbejder med forsikringsselskaber, der har frit psykologvalg. 

Ring til os på tlf. 53 790 900 eller send os en mail på info@act-partner.dk.

Almene angstsymptomer
 • Hjertebanken
 • Åndenød
 • Svedtendens
 • Indre uro
 • Rystende ben/gummiben
 • Svimmelhed
 • Trykken for brystet
 • Følelse af varme eller kulde
 • Kolde, klamme hænder
 • Kvælningsfornemmelse
 • Uvirkelighedsfølelse
 • Dårlig mave

 Hos os i ACT Partner har vi en grundindstilling:

“vi skal hjælpe folk med at være dem de er”

Smerten kommer:
– Når vi ikke vil have de oplevelser, vi har haft.
– Når vi ikke vil have de følelser, vi har.
– Når vi ikke vil leve det liv, vi lever.
– Når vi ikke vil have den krop, vi har.

Der er som regel rigtig gode grunde til at ønske sig væk. Vi gør det for at undslippe ubehaget (sorg, smerte, tab, vrede). Men flugten fra dig selv medfører dels fortvivlelse og giver de psykiske sygdomme vi kender i dag, mens accepten af dig selv og ansvaret for dig selv giver tyngde og ro.

Læs mere om os psykologer her.

Louise Granby Byriel

Aut. psykolog, ejer af ACT Partner