Behandling for depression i Roskilde

I vores psykologhus i Roskilde behandler vi unge og voksne med depression. Behandlingen kan i nogle tilfælde involverer et samarbejde med din privatpraktiserende læge. I den første samtale vil vi derfor i fællesskab afdække hvordan du har det nu, men også kigge på dine tidligere erfaringer med psykiske udfordringer.

En depression er en forfærdelig grå og retningsløs tilstand, der dræner mennesker for energi og livslyst. Desværre møder flere og flere depressionen på et eller flere tidspunkter i deres liv. Denne dybt ubehagelige oplevelse er derfor blevet mere og mere almindelig. 

Der er mange veje ind i en depression. Der er et kæmpe overlap mellem forskellige symptomer på depression og andre psykiske lidelser. Det antyder, at der er stor risiko for at opleve en depression, når du i forvejen lider af en psykisk lidelse. Også inden for fysiske lidelser er depression en velkendt følgesvend. Såvel som den også ledsager traumer og kriser i livet. 

Føler du, at depressionen er kommet “ud af det blå”, så er en god start altid at få lave et sundhedstjek hos lægen. Nogle depressioner er biologisk betingede og opstår pga. fysiske ubalancer. Bl.a. lider mange danskere af d-vitaminmangel, hvilket har vist sig at disponere til udviklingen af depression.

Man kan dog både have psykiske lidelser, fysiske lidelser og oplever forfærdelige ting, uden at det nødvendigvis medfører, at man udvikler depression. Det handler altså ikke om hvad vi udsættes for, men hvordan vi har lært at håndtere det.

 

Symptomer på depression

Har du inden for de sidste to uger oplevet:

 

  • Nedtrykthed
  • Nedsat lyst eller interesse
  • Nedsat energi eller øget trætbarhed
  • Nedsat selvtillid eller selvfølelse
  • Selvbebrejdelser eller skyldfølelse
  • Tanker om død eller selvmord
  • Tænke- eller koncentrationsbesvær
  • Agitation eller hæmning
  • Søvnforstyrrelser
  • Appetit- og vægtændring

Billedet til venstre viser et faktum, som de fleste af os måske godt ved, men meget sjældent udlever i praksis. Et ganske almindeligt liv er typisk lidt af en rodebutik. Med både glæder og sorger, spænding og kedsomhed. Vi skal have fleksibiliteten til at møde både det gode og det mindre gode. Depression er det ultimative udtryk for magtesløshed over for det vi møder. En magtesløshed der er et udtryk for handlingslammelse og deraf retningsløshed. 

Vores terapeutiske tilgang til depression indeholder derfor to spor. Det ene handler om, at du skal lære det depressive mønster at kende, så det ikke får lov at overtage dig. Og det andet spor handler om at genfinde en retning i livet og få nye måder at håndtere udfordringer på.

Ring gerne få en uforpligtende snak med psykologerne. 


Kontakt os 

Vi er altid parate til at tage en uforpligtende snak. Enten telefonisk eller over mail.

Ring til os på tlf. 53 790 900 eller send os en mail på info@act-partner.dk.