Efter 3 år i Diakonissestiftelsens lokale på Frederiksberg, flytter ACT Partners psykologpraksis v. Louise Granby Byriel i 2018 til Roskilde. Nærmere bestemt Algade 26 2.tv. Placeringen er lige i centrum. Algade er Roskildes hyggelige gågade med diverse butikker, bagere, cafeer og supermarkeder. Er du derfor i god tid, er der rig mulighed for at handle, få en god kop kaffe og vindueshoppe inden vi mødes.

Selv om klinikken ligger centralt, er det stadig nemt at komme til både med bil og offentlig transpot. Google Maps vurderer, at det tager små 5 minutter at gå fra Roskilde Station til klinikken.

Er du i bil, kan du nemt finde en parkeringsplads. Der er flere store parkeringspladser. Både ved Schmeltz Plads og i det nye parkeringshus på Sortebrødre Plads. De fleste steder må du holde i 2-3 timer, så husk p-skiven.

Til nye klienter
Det er ikke tilfældigt, at klinikken ligger i Roskilde. Byen tilbyder den perfekte kombination af både ro og stimuli og af by og natur. Lydniveauet i hovedstaden og forstæderne er ofte ret højt – også selv om vi ikke lægger mærke til det. Og det har betydning for menneskers trivsel. Efter en konsultation hos psykologen, vil du derfor kunne gå ud i et roligt miljø og få minutter væk er der grønne områder, hvor du kan sidde og reflektere over dagens samtale.

Netop tid til refleksion efter samtalen er afgørende for at få fuldt udbytte af dit forløb. I en travl hverdag, kan vi komme til at ligge vores aftaler og gøremål alt for tæt. Det gør, at vi slæber bagagen fra vores tidligere aktivitet ind i den næste og dagene flyder sammen. Effekten af en psykologsamtale kommer langt fra kun inden for den time, hvor du taler med psykologen. Det største udbytte opnås ved at bruge indholdet fra samtalen aktivt i dit liv. Det kræver, at du kan huske det. Derfor kan det være klogt lige at bruge lidt tid efter samtalen til at notere ned, hvad der var særlig brugbart fra dagens snak. Har du fået hjemmearbejde, så lav også en plan for, hvornår du vil udføre det.

Kommer du fra omegnen af Roskilde – f.eks. fra Lejre, Gastrup, Jyllinge eller Viby Sjælland, så brug gerne tiden i bilen på at reflektere. Er du alene, kan du tale højt til dig selv. Det kan være mere effektivt end bare at tænke indholdet i gennem. Du kan også optage din monolog på mobilen, så du har mulighed for at fortsætte refleksionen senere.

Er du Roskilde borger, så overvej om du skal lade cyklen stå og gå hen til psykologsamtalen. Det kan give det nødvendige afbræk fra det du kommer fra, så du kan lægge det fra dig og fokusere på, hvad du vil have ud af samtalen.

Til “gamle” klienter fra Frederiksberg
Klienter fra Frederiksberg må forvente en transporttid på mellem 35-50 minutter med både det offentlige og med bil. Mange toge kører forbi Roskilde, så det er nemt at komme hertil på forskellige tidspunkter af dagen. Forekommer transporttiden lang, så er her et par forslag til hvad tiden kan bruges på:

  • Forbered dig til samtalen (før samtalen). Det er dyre minutter hos psykologen og derfor er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om, hvad der skal vendes fra gang til gang.
  • Lav mindfulness (før og efter samtalen). For langt de fleste klienter fra Frederiksberg, vil det være anvendeligt at træne mindfulness. Brug derfor tiden fornuftigt og lav en længere øvelse. Husk høretelefoner, hvis du vil høre en guidet øvelse fra din telefon.
  • Reflekter over samtalen (efter samtalen). Brug lidt tid på at notere, hvad du særligt bed mærke i og hvorfor. Hvis du har fået hjemmearbejde for, så find ud af hvornår du kan udføre det og sæt det i kalenderen.

 

I er alle meget velkomne!